ONE OFFICE

No items found.


Franz suunnitteli "One Office" -toimitilat Helsingin keskustaan. 1800-luvun lopun kiinteistössä sijaitseva toimistotila pitää sisällään neljän eri teknologiaan ja yrittäjyyteen liittyvien toimijoiden toimitilat. Tilojen suunnittelussa oli tärkeää ymmärtää jokaisen yrityksen työn luonteen vaatimat tilatarpeet sekä rakentaa toimivan pohjaratkaisun lisäksi omaleimainen ilme tilakokonaisuudelle.

Tilojen toiminnallisuus, muunneltavuus sekä käytettävyys ohjasivat vahvasti suunnittelua. Tilat suunniteltiin joustavaan työntekoon ja kokonaisuudessa huomioitiin erilaiset työnteon tavat erikokoisista hiljaisista tiloista projektityöskentelyä tukeviin avotiloihin.

Värikäs ja yksityiskohtainen ilme syntyi vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Läpi linjan jatkuva samankaltainen ilme luo yhteisöllisyyttä ja kokemusta vapaasta liikkuvuudesta tilojen välillä. Materiaalivalinnoissa haluttiin katsoa tulevaan ja kestävään, joka koostuu graafisista heijastavista pinnoista, yhdistettynä pehmeisiin akustoiviin materiaaleihin. Valaistus säädettiin eri tiloissa vastaamaan niin tunnelmaa kuin käytettävyyttä.

Yhteisöllisestä tapahtumatilasta muodostui toimivan työtilan lisäksi myös rento ja sosiaalinen kokoontumis- ja ajanviettopaikka, jossa erikoisuutena on yhteisten ja asiakastilaisuuksien tunnelmaa nostattava esiintymislava. Suunnittelun yksityiskohtaisuudessa on tuotu esille yritysten omaleimaisuutta: muun muassa käytävätiloihin on tuotu viitteitä tiloissa toimivan yrityksen graafisesta materiaalista. Lisämaustetta tiloihin tuotiin myös muun muassa game room -tilalla, joka taipuu niin uusien pelien testaamiseen kuin sisäisiin palavereihin.

LISÄTIEDOT

MARKUS VIIPERI
+358 50 343 3074
MARKUS.VIIPERI@franz.fi

OTA YHTEYTTÄTAKAISIN