RAVINTOLA TOPPA

No items found.

Suunnittelimme Michelin-kokki Tommi Tuomiselle 300-paikkaisen Toppa -ravintolan ikoniseen entiseen Enso-Gutzeitin pääkonttoriin Helsingin Katajanokalle. Vuonna 1962 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Alvar Aalto ja rakennus tunnetaan lempinimellä Sokeripala.

Ravintolan konsepti on tarjoilla intohimolla ja taidolla valmistettua katuruokaa. Vaikka rakennuksen ja katuruoan juuret ovat syvällä perinteissä, ne ovat molemmat kuitenkin tuotu rohkeasti tähän päivään.

Halusimme kunnioittaa alkuperäistä arkkitehtuuria, mutta tuoda kokonaisuuteen yllättävää modernia ilmettä ja luoda uutta muotoiluperinnettä. Hanke toteutettiin vahvassa yhteistyössä Alvar Aallon Säätiön sekä Museoviraston kanssa. Suojellun rakennuksen periaatteet toivat oman lisänsä kokonaisuuden suunnitteluun, koska tilojen hierarkiaa ja materiaaleja piti miettiä tarkkaan. Halusimme kunnioittaa Alvar Aallon perintöä, mutta luoda samalla jotain uutta ja raikasta.

Ravintolassa on valoisa ja avara ravintolasali, joka aiemmassa käyttötarkoituksessaan on toiminut henkilökunnan ruokalana. Aiemmin johdon ruokailutilana palvellut osa muuttui kolmeksi uniikiksi kabinetiksi ja tunnelmalliseksi baariksi. Kaksi pienempää kabinettia on sisustettu Aallon alkuperäisillä kalusteilla, joita saimme lainaan Alvar Aalto -museolta. Lisäksi ravintolan käytössä on upea 80 -paikkainen terassi, josta avautuu henkeäsalpaavat näkymät niin merelle kuin Helsingin kaupunkikuvan kattojen ylle.

LISÄTIEDOT

MARKUS VIIPERI
+358 50 343 3074
MARKUS.VIIPERI@franz.fi

OTA YHTEYTTÄTAKAISIN