Sataman Viilu

No items found.

Inspiraationa toimi suomalainen järvimaisema, luonnolliset sävyt ja materiaalit sekä rakennuksen moderni puuarkkitehtuuri. Tyylikkään rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto KOAN Oy. Tilojen materiaaleja valitessa tuli huomioida rakennuksen suuret ikkunat ja niistä sisään tulviva luonto jokaisena vuodenaikana. Näkymiä ei haluttu peittää, joten tiloista haluttiin tehdä selkeät ja avarat, jolloin luonnolliset materiaalit toimivat luontevana jatkumona ikkunoista järvelle.

Rakennuksen arkkitehtuurissa esiintyvät vaalea ja tumma puu haluttiin jatkuvan myös sisätiloissa. Ensimmäisen kerroksen ravintolaan luotiin vaaleilla pinnoilla raikas ja valoisa ilme toimimaan ravintolakäytössä aamusta iltaan, kun taas saunamaailmaan sekä yläkerran juhlatiloihin haluttiin intiimimpää ja rauhoittavaa tunnelmaa tummilla sävyillä. Alakerran ravintolassa on 128 asiakaspaikkaa, ja yläkerran juhla- ja kokoustiloissa on tilaa jopa 250 hengen tilaisuuksille. Lisäksi ravintolan terassilta löytyvät paikat 290 vierailijalle ja saunan terassilta 50:lle.

Saunamaailma toteutettiin yhteistyössä Harvian kanssa. Saunatiloista löytyvät kolme erilaista saunaa, joissa jokaisessa on jokin oma erikoisuutensa. Spa-tilat jatkavat saunojen kokemuksellista tunnelmaa mm. takkatulen ääreen sijoitetulla oleskelu- ja vilvoittelutilalla. Saunan terassilta pääsee myös pulahtamaan niin pore- kuin järvialtaaseen ympäri vuoden.

Niin satamaravintolalle valittu nimi Viilu kuin ulko- ja sisätilojen ilme kunnioittavat alueen historiaa, joka on toiminut entisenä puuteollisuusalueena. Alueella toimi viime vuosisadan alusta yli 80 vuoden ajan vaneritehdas, jossa valmistettiin vaneria puuviilusta.

LISÄTIEDOT

MARKUS VIIPERI
+358 50 343 3074
MARKUS.VIIPERI@franz.fi

OTA YHTEYTTÄTAKAISIN