Scandic Helsinki Hub

No items found.

Scandic-hotelliketjun uusin 352 hotellihuoneen Scandic Helsinki Hub ilmentää modernin hotelli-kokemuksen aikaa. 1920-luvulla rakennettu ja alkujaan kirjapainotalona toiminut 11-kerroksinen rakennus huokuu historiaa.

Hotellista toivottiin urbaania ja eläväistä ympäristöä nuorelle uuden polven työmatkailijalle erilaisine kokoontumis- ja työskentelytiloineen. Suunnittelussa panostettiin erityisesti hotellin yleisiin tiloihin, joista haluttaa kodinomaiset jotta jokainen tila loisi mahdollisuuden työskentelyyn ja kutsuisi viihtymään.

Eri aikakaudet näkyvät selkeästi rakennuksen massiivisissa julkisivuissa, porrashuoneissa ja hotelli-aulan klassisissa materiaaleissa. Alkuperäisten materiaalien inspiroimana rakentui murrettujen sävyjen laaja kirjo, joka yhdistyy modernin leikkisään kalustukseen. Hotellin kuosimaailma, grafiikat, taide ja opasteet viittaavat talon teolliseen historiaan.

Huoneiden sisustus luotiin rouhean ja maanläheisen materiaali paletin ympärille ja kalustuksessa haluttiin tuoda esiin rakennuksen eri aikakausien kerrostumia. Kohteen huoneiden luonne elää kerroksesta toiseen, sillä lähes jokainen huone on erilainen. Huoneiden kiintokalustuksen inspiraationa oli 50-luvulta tuttu Peg Board-seinä, josta muotoutuu omiin tarpeisiin muunneltava kiintokalustesarja. Rakennuksen edustalla sijaitsevan Vanhan kirkkopuiston vehreys vyöryy myös sisätiloihin ja toistuu kauniisti myös huoneiden suurista ikkunoista.

Kestävän kehityksen periaatteet ovat ohjanneet vahvasti suunnittelua. Rakennuksesta löytyy paljon alkuperäisiä elementtejä ja kalusteissa sekä tekstiileissä on valittu materiaaleja, jotka kestävät kulutusta, ikääntyvät hyvin ja sallivat ajan patinan. Uusissa hankinnoissa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleista kuten muovipulloista sekä tekstiilien leikkuujättteistä valmistettuja tuotteita.

Franz suunnitteli kohteen kaikki 11 kerrosta sisältäen hotellihuoneet, aulan, saunan & kuntosalin, hissi- ja porraskäytävät, tapahtuma-, kokous-, ja coworking-tilat sekä italiaistyyppisen trattorian.

Hotelli avasi ovensa syyskuussa 2022.

LISÄTIEDOT

MARKUS VIIPERI
+358 50 343 3074
MARKUS.VIIPERI@franz.fi

OTA YHTEYTTÄTAKAISIN