YRJÖNKATU 2

No items found.

Harakan korttelissa Helsingin Punavuoressa sijaitsee upea uusrenessanssityylinen rakennus, jonka arkkitehtinä toimi Selim A. Lindqvist ja rakennusmestarina Elia Heikel. Vuosina 1888–1900 rakennettu rakennus on toiminut moninaisissa rooleissa, tarjoten tiloja asumiselle, liiketoiminnalle ja jopa kylpylälle.

Franz toteutti kohteen asuinhuoneistojen ja yhteistilojen konseptointi- ja sisustussuunnittelun. Rakennukseen suunniteltiin kaikkiaan 36 asuntoa kooltaan 30 m² - 208 m²,  saunaosasto ja kerhotila kattoterassilla sekä liiketiloja.

Asuntojen sisustus on pehmeän lämmin ja vaalea. Murretut värisävyt yhdessä ajattomien materiaalien kanssa rakentavat laadukkaan ja houkuttelevan ilmeen. Alkuperäisiä rakenteita on taitavasti avattu, luoden tiloista avaria ja valoisia. Jokainen asunto on oma uniikki kokonaisuutensa, kunnioittaen rakennuksen alkuperäistä henkeä. Korkeat huonetilat ovat vallitsevana piirteenä, mutta osassa asuntoja näemme myös erikoisempia elementtejä, kuten vinokattoja kattoikkunoineen ja parvia terasseineen.


Huolellinen suunnittelu näkyy yksityiskohdissa. Kiintokalusteet on räätälöity kuhunkin asuntoon sopiviksi, ja materiaalit on valittu harkiten. Kodinkoneet ovat integroitu kiintokalusteisiin sekä keittiössä että kodinhoitohuoneessa. Jokainen yksityiskohta on harkittu tarkoin, ja tämä näkyy erityisesti pintojen ja materiaalien saumattomissa liitoksissa.

LISÄTIEDOT

MARKUS VIIPERI
+358 50 343 3074
MARKUS.VIIPERI@franz.fi

OTA YHTEYTTÄTAKAISIN